25 Ekim 2013 Cuma

HİS DOLU HİSSİZLİK

       İçinde bulunduğun durumdan ötürü yaşadığın duyguyu tarif edememek değil de; bilmemek çok enteresan bir olaymış. İşin garibi; korku, kaygı, nefret, anlayış, empati; belki biraz olsun sevinç, hırs, güvensizlik... Daha nicesi... Hepsi bir arada nasıl yaşanır amına koyayım, nasıl olur? Şu an tüm bu duyguları aynı anda yaşıyorken bile sorguladığım şey, hepsinin nasıl bir arada olduğu. Adı ne, hiç kimse mi hissetmedi bunların tümünü aynı anda? Ya da herkes hissetti de bana sıra yeni mi geldi? Aldığım ah mı yarattı bunu, ya da hiç alakası yok, düzen mi bu? Düzene hep laf sokarız, kendi ütopyamızdaki düzenin ideal olduğuna inanarak: inandığım düzen bile daha güzel; baktığında bana güzel.
       
       İnsan hep çirkin dedik kendi çirkinliğimizi bilerek, hep bana yapılırsa da koymaz diye düşünerek hareket ettik, bu yüzden ettik zaten de; insanın en sevdiğine yapılması koyuyormuş aslında. Hele ki, en sevdiğinin en sevdiğine yapması daha beter koyuyormuş. Öyle pisliğiz ki, hala bir kulp bulma derdindeyiz. Kulbu, hatalı olan değil biz buluyoruz , bi umut hak veririz diye. Mağdurda biraz olsun kusur arıyoruz denge kurma isteğinden. Başkası yapsa "sikerler öyle şeyi" dediğimiz olayı, en sevdiğin yapınca olmuyor işte, sikemiyorlar. Olayın mağduru da en sevdiğin. En çok ona yapılırsa sikerler bu düzeni; ama olmuyor.

       Söze bağlı kalmayı öğretenin, sözünü tutmadığını görünce ne yapabilirsin ki? Sözün anlamı olmadığına mı inanırsın; öğretene mi lanet edersin; kıyamaz haklı bir yan mı aramaya çalışırsın?

       Mağdur, sen olayın tarafı olmamana rağmen hala daha sen mağdur olma diye uğraşırken, ona onun da hataları olduğunu söylemek nasıl bir itliktir? Benim yaptığım gibi bir itliktir.

       Kendisi aynı mağduriyete uğrasa ortalığı yakıp yıkacak; ama, en sevdiği kişi mağdur olmasına rağmen orta yol arayan aptal kimdir? O da benimdir.

       Her olayda işleyen düz mantık, bu olayda nasıl saçmalar? Şu sevgi duygusu, yeri geldiğinde seni hayatın en mutlu insanı yaparken; yeri geldiğinde seni nasıl bu hale sokar?

       Hiçbir şey anlaşılmaz, bok bir yazı oldu, gerek içerik gerekse küfürler için hepinizden özürler dileyerekten, şu şarkı tercüman olsun.