15 Temmuz 2010 Perşembe

Doğuran ve Büyüten


Normalde böyle sıradan bir hadiseyi yazmazdım. Daha doğrusu bana veya okuyana bir şeyler katmayacağını düşündüğüm çoğu konu hakkında yazmayı luzümsuz bulurum. Ama son günlerde konu canımı çok sıkmaya başladı ne yazık ki. Bilindiği üzere İspanya'nın Dünya Kupa'sındaki şampiyonluğu sonrası, soluğu Madrid'teki kutlamalarda alan İspanya kafilesinde şaklaban başı Liverpool kalecisi Pepe Reina'ydı. Gece boyunca kutlamların en öndeki ismiydi. İtiraf etmem gerekir ki dediklerinin bir çoğunu anlamama rağmen beni bile eğlendirdi. Ta ki Puyol ile bir olup Fabregas'a Barcelona forması giydirene kadar.

İfla olmaz bir Arsenal taraftarıyımdır. O sebepdendir ki Cesc Fabregas ismi bir Gunner için çok şeyler ifade ettiğini bilirim. La Masia futbol akademisi çıkışlı bu oyuncu, henüz çok genç yaşta A takımda kendine yer bulamayacağını düşünüp Arsenal'in yolunu tutmuştu. Haksız da sayılmazdı. Önüde Xavi ve İniesta gibi iki tane futbol virtüözü vardı o dönemler. Kısa sürede, hali hazırdaki yetenekleriyle, Wenger'in göz bebeği oldu. Wenger onun için bir keresinde şöyle demişti:" Top ona geldiğinde sadece durun, Cesc size doğru pası atacaktır."

Velhasılı kelam, sezon sonu Barcelona'ya gitmek istediğini açıkça belli etti. Artık zamanının geldiğini düşünüyordu. Bu saatten sonra Barca'nın onu yedek bırakacak hali yoktu sonuçta. Diğer yandan çoğu Arsenal oyuncusunun kalbinden geçenler gibi "şampiyonluklar" kazanmak istemesi de gitmesi için bir sebepti. Fakat herşeyin bir bedeli var tabii.

Yeni Barcelona başkanı şu an ciddi bir nakit sıkıntılarının olduğunu açıkladı ama ekledi: "Fabregas'ı almak için elimizden geleni yapacağız." Barcelona'nın orta sahada daha defansif bir futbolcuya ihtiyacı olmasına rağmen, Barca orjinli Fabregas şu an en doğru hedef olarak gözüküyor. Futbolcunun da eski takımına dönme isteğini göz önünde bulundurusak herşey usulüne uygun gidiyor. Fakat fiyatı yüksek bulan Barcelona yöneticileri bir taktik uyguluyor gibime geldi. Puyol'un kutlamalar sırasında Fabregas'a Barca forması giydirmesi hiç şık kaçmadı mesela. Oyuncu ve Arsenal taraftarları bakımından ciddi bir baskı demekti bu. Siz kendi takımınızın en iyi futbolcusunun başka takım formasını giydiğini gördükten sonra o oyuncunun eski şartlar altında sağlıklı bir şekilde oynayabileceğini düşünüyor musunuz?

Fabregas Barcelona çıkışlıdır ama onu futbol sahnesine en iyi şekilde sunan isim de Arsene Wenger'dir, Arsenal'dir. Eğer gerçekten bir oyuncuyu istiyorsan, gidersin kulüp ile oturur, fiyat konusunda anlaşırsın. Borsevisine aldıktan sonrada hangi formanı giydirmek istiyorsan giydirirsin. Xavi ve İniesta'nın önünde forma şansı bulamayacağını düşünüp, Arsenal'in yolunu tutan Fabregas Barcelona'da kalsa belki de şu an bu derece etkili bir futbolcu olamayacaktı. Sözün özü, Arsenal'in istediği fiyatı vermek istemeyen, onu daha ucua koparmak isteyen Barcelona yönetimi ve futbolcularının öğrenmesi gereken bir şey var: "Fabregas'ın biyolojik annesi Barcelona olabilir, ama onu yetiştiren annesi Arsenal'dir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder