8 Mart 2011 Salı

Inferiority Complex


Dün, Gençerbirliği-Fenerbahçe maçındaydım. Etrafa hiç bulaşmadan sadece maçı izledim. Bir dolu da gözlemim oldu. Lakin, bilgisayar karşına geçip, ufak bir heyecanla da olsa maç sırasında düşündüklerimi yazacak şevkim dahi yok. Şu an hepsini pas geçiyorum. Ligin suyu çıktı, her zamanki gibi. Saha dışında tanımlanır oldu yine her şey. O yüzden yapılan her bir teknik değerlendirme anlamsız kalıyor bu sığ futbol muhabbetlerinin arasında.
"Balık baştan kokar" cümlesini tecrübe eder olduk sıklıkla. Üç kuruşluk beyni olan başkanlar, beyinleri beş para etmeyen başkanlara laf sokma çabasında. "Aşağılık kompleksi"nin doruklarında futbol maçları izlediğimizi zannediyoruz. Hakemler yine baş roldeler. Birlik olup, başarılı olanı dibe çekme derdindeyiz.
Her senenin bu dönemleri nefret ediyorum futbol liginden. "Marjinal fayda"m yerlerde sürünüyor adeta. En zoru da ne biliyor musunuz, bütün bunları yazarken karşınızdakine, fanatik olmadığınızı inandırmak zorunda kalmanız. Psikolojik vakalarız. Başlık da o yüzden...Ülkede taraftar olmak bile zor anasını satayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder