12 Eylül 2016 Pazartesi

Rüyası Çok Güzel Olur Bu Saatlerin

Bayram, takvimdeki herhangi bir gün değildir. Bayram, dini değildir. Milli hiç değildir. Bayram, bir şey kurban etmek değildir. Tatlı yemek değildir. Tatlı konuşmanın tatlı yemekle alakası yoktur. Bayram, tatil değildir. Bayram, bir erkek ismi değildir. Bir semt adı değildir. Ardına paşa eklesen dahi... Bayram, bahane değildir. Telefonla bayram olmaz. Kısa mesajla olmaz. Kalıplarla, klişelerle bayram kutlanmaz. Bayram, dört günle sınırlandırılamaz. Bayram, dokuz güne uzatılamaz. Bayram, kısaltılamaz da. Bayram el öpmek değildir. Bayram ziyaret değildir. Bayramın para ile alakası yoktur. Bir şeylerin yıl dönemleri bayram değildir. Bayram, ilan edilemez. Bayramda başka ülke sınırlarına girilmez. Bayramda zam yapılmaz. Bayram, uzakta değildir. Mesafe bazen de gönülle ölçülür. Bayram, tekli selfie değildir. Bayramda trafikte insanlar ölmez. Bayramda ulusa seslenilmez. Bayram bankaların ve firmaların sizi hatırlar gibi yapması değildir. Bayramda kan akmaz. Kan hiçbir zaman akmaz. Onun için vücudun içindedir. Dışarı çıkmasın, gözükmesin diye.

Bayram bir kelime, beş harftir bazen. Bayram, barıştır. Barış daimidir. Her zaman olmalıdır. Bayram insanların sürekli olarak birbirini anlamasıdır. Dinlemesidir de tam bu yüzden. Tolare etmesidir. Denge kurmasıdır. Egodan sıyrılmaktır bayram. Her gündür bayram. Etkene bağlı değildir. Etkene bağlı bayram yıkılmaya mahkum bayramdır. Ütopya değildir bayram. Distopya hiç değildir. Bayram insanlıktır. İnsanlık müthiş bir şeydir. Bayram umuttur. Bazen de umuttan fazlasıdır. Bayram direnmektedir. Hatalardan ders çıkarmaktır. Altındakini ezmeden, kandırmadan. Bayram, hayatı dolu dolu yaşamaktır. Kimseyi kırmadan, kimseyi üzmeden. Hepimizin insan olduğunu hatırlayarak yaşamak daha güzeldir. İnsanın insanla, doğayla, hayvanla her şeyle anlaşmasıdır bayram. Bayram kardeşliktir. Bayram sarılmaktır. Bayram öpmektir. Hissederek ve kafanda art niyet olmadan. Bayram bir oda bir mutfaktır. Hemen arkandadır. Bayram kolaydır. Zor olan her şey çok kolaydır. Kolay, en zorudur.

Çok yorgunum. Bir süreliğine de olsa bunları hayal edip dalmam lazım. Bugün erken başladım. Yatağa gidiyorum ben. Rüyası çok güzel olur bu saatlerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder