29 Nisan 2013 Pazartesi

Benden Selam Söyle Anadolu'ya



Sırf yukarıdaki karikatür yüzünden bazı zamanlar anneannemin Girit, dedemin Selanik bağlantılarının olduğunu söylemediğim oluyor. Olsun varsın; eskiden beridir Yunan halkına bir yakınlık hissederim. Bunun için birkaç kuşak öncesine geri dönmeye ihtiyacım yok. Coğrafi olarak da yakınız zaten, İzmir ve Fethiye uzak diyarlar değil. 

Aylar öncesinde izlediğim bir belgeselde kriz illeti sebebiyle her gün mükellef sofra kuran ve keyifli bir şekilde içki içen Yunanların, artık bu rutini haftanın sadece iki gününde yapabildiklerinden bahsedilmişti. Dedim ya, güzel insanlar ve hala güzelliklerini korumaya çalışıyorlar. Alın size yakınlık kurmak için bir sebep daha.

Aydın yöresinde doğan babam, bundan seneler evvel Dido Sotiriyu’nun bir kitabını okumamı önermişti. Aslında iki milletin senelerce nasıl da içli dışlı, kardeşçe yaşadığını anlatan güzel bir roman. Aldık, okuduk. Son oynanan Olympiakos – Anadolu Efes maçından sonra da aklıma bu kitap geldi. Serinin galibi Olympiakos oldu, Efes’i kendi topraklarına geri gönderdi. Kitabın adı, Benden Selam Söyle Anadolu’ya idi...

2 yorum:

  1. Burası için en güzel lafı Sadık Hoca söylemişti. Yok mu ya Afyonlu.

    YanıtlaSil
  2. Afyonlu benim, ben de hem bu kitabi hem hepiciinizi cok severim :)

    YanıtlaSil