17 Ekim 2010 Pazar

Temel

Bugün Taksim'de yasa dışı dinleme olaylarına karşı eylem yapan ÖDP'liler saldırıya uğradı. Bu saldırıyı buraya taşımamın sebebi ise saldırganların Trabzonspor'lu taraftarlar oluşu. Sebepleri nedir, nelerdir vs. araştırdım biraz. Saldırganların köpüklü ağızlarından süzülen cümlelere göz atalım: "Kahrolsun Pkk", "Ogün Samast Oley" , "Şehitler ölmez,vatan bölünmez".

Temel bir gün kahvede arkadaşlarıyla iddiaya girmiş. "Trabzon'dan, İstanbul'a 7 saatte girerim.", "Giremezsin.". Rakı masasını kurun, 14 saat sonra geliyorum demiş. Hakikaten 7 saat sonra İstanbul girişinde tabelada resmini çekmiş ve göndermiş arkadaşlarına. Aramışlar Temel'i, "Hadi geri gel, sofrayı kuralım.". Saatler geçmiş, Temel yok. 10 saat 15 saat derken 1 gün olmuş. Arıyorlar, açmıyor. Mesaj atıyorlar, geri dönmüyor. 2 gün sonra Temel  gelmiş kahveye. "Ula Temel ne oldu niye bu kadar geciktin ? ". " La geri gel demediniz mi ? Geri geri araba hız yapmıyor. " demiş.

İşte o hesap, bütün gruba genellerim ama genellemiyorum, bir grup Temel; Ödp ile Bdp'yi birbirine karıştırmış. Karıştırmanın yanında Bdp'yi de anlamamış. Şişeler falan havalarda taklalar atmış,Galatasaray Lisesi'nin önünde. Ödp'liler, "Yaşasın Halkların Kardeşliği" , "Kahrolsun Faşizm" falan derken yaralananlar olmuş.

Çirkin, iğrenç, boş bir hareket. Basın üstüne gitmiyor görüldüğü gibi. Peki bu olay Doğu'da olsaydı, olacakları şöyle bir gözünüzün önüne getirebiliyor musunuz ?

Futbolun içine siyaset girmesin söylemleri olan insanlar var. Bu söylemi gerçekleştirmek bile büyük bir siyasettir zaten. Siyaset, hayatın her alanında vardır. Bir şekilde var olmayı başarmıştır. İki sevgili arasında bile Faşizan bir ilişki olabilir. Tribünlerdeki problem bu işte. Uzaklarda aramasın kimse. İçine girdikçe,kendinden uzaklaştıran tribünlerin tek sebebi bu. Ne kadar derin girdiyseniz içine, o denli hızlı uzaklaşmak istiyorsunuz. (Benim gibi düşünüyorsanız.)

2 yorum:

  1. siyaset heryerde, dolayisiyla tribünlerde de, sahada da... futbolcu sendikasi kurmaya calisan metin kurt da siyaset, kurt'u tasfiye etmek icin futbolun kodamanlarina hizmet eden fatih terim de... irkciliga karsi pankart acmak da siyaset, her macin basinda istiklal marsi okunmasi da... futbola siyaset girsin de (zaten aksi mümkün degil), fasizm ciksin gitsin...

    YanıtlaSil
  2. insanlar politik hayvandır der zaten aristo da. kuruluşlarından şampiyonluklarına, lige çıkarılışlarından küme düşürülmelerine kadar siyasi oyunlara batmış futbol kültüründe, siyaseti futbola bulaştırmayalım lafı komik kaçar zaten. çoktandır siyasete bulaşmış futboldan sığ beyinleri temizle çalışmalarıdır yapılması gereken.

    YanıtlaSil