16 Nisan 2010 Cuma

Bucks vs. Hawks

Cumartesi eşleşmeleriyle devam edelim.Herkesin bildiği gibi Milwaukee All-Star haftasonundan sonra sezonun ikinci yarısında müthiş bir seri yaparak play-offa adını yazdırdı.Salmons'ın beklenen çıkışını takıma yansıtmasıyla iddialarını ortaya koydular amaBogut'un sakatlığı sonrası işlerin o kadar kolay olmayacağı aşikar.Hele ki Bogut'un ligin defansif anlamda önde gelen oyuncularından biri sayıldığı şu dönemde...
Play-offlar tenis maçları gibi.Evindeki maçlardan birini kaybedersen servisin kırılır ve play-off takımlarına karşı break-back yapmak oldukça zor olur.
Oyun kurucunun kararlarının çok önemli olduğu sezon diliminde Jennings gibi aldığını atan biri olunca da işlerin kötü gitmesi muhtemel.Sezon içinde maç başına 21.8 şut denemesinde bulunan biri için daha ne denir.Unutmadan, kendisi henüz çaylak.İçerde faul yapma eksperi Ersan İlyasova, yine de kalitesi tartışılmaz, 37lik "Kurt" Thomas,Mbah a Moute,Brezec ve Darnell Jackson...
"Human Highlight Show" dedikleri Atlanta'nın uzunları ile baş etmeleri çok zor.Hepsi atletik, hepsi çabuk ve hepsi yeteri kadar fizikli.
Milwaukee için Jerry Stackhouse ve Salmons'ın ön plana çıkmasını bekliyorum bu seride.
Atlanta kanadında ise dinlenmiş Joe Johnson,ve saz arkadaşları Smith,Williams ve Horford yeteri kadar eşleşme sorunu yaratıp bundan fayadalanacaktır.
Atletik takım her zaman her takıma zor zamanlar yaşatmıştır.Bu seride Atlanta tecrübesiyle ve atletikliği ile çok daha ağır bassa da lige başladıkları hızda sezonu bitiremediklerinden şut yüzdelerindeki düşüş bu serinin skorlarının yakın ve düşük skorlu olacağını gösteriyor.
Koçlar kısmını pek uzatmak istemiyorum.Ne Skiles ne de Curry uzun vade için yeterli koçlar.İkisi de ellerinden geleni yapıp takımlarını iyi hazırlayacaktır.
Enteresan bir seri bekliyorum.Mevcut sakatlar ve tecrübe eksikliği kağıt üzerinde Atlanta Hawks' favori yapıyor ama şut isabetindeki formsuzluk ve maçları koparamama serinin tüm maçlarının yakın skorlu olacağını gösteriyor.
Seri sonucu Atlanta Hawks 4- 2 Milwaukee Bucks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder