19 Ağustos 2010 Perşembe

Abdullah Avcı ve Gerçekleri

Abdullah Avcı
  Yazmışken en başından başlamalı. 4 Senedir,medyanın "pozitif futbol","sevimli","saygılı" olarak bize dayattığı bir teknik direktör.
Oralardan bir "Hoop kardeşim!" sesi duyar gibi oldum,bu insanı savunanların en büyük kozu 17 yaş altı Milli Takımı ile kazandığı başarılar. En büyük koz bence en büyük yanlış. Bu under olaylarında bizim kadar kazanma hırsı olan bir ülke yok. Genelde Ülkeler,potansiyel genç avcısı Kurt hocalarını yollarken biz nerede eski futbolcu,nerede yeni futbolu bırakmış insanlar onları hoca yapıyoruz.Jenerasyon meselesi,yakaladın mı zaten başarı gelir. Abdullah Ercan-Ünal Karaman misal. 
  Hadi biraz takımından bahsedelim.Sonuçta istikrar abidesi bir beyefendi ya bu adam.Tüm liglerin en antipatik takımlarıdır belediye takımları. Taraftarı yok bir şeyi yok,keyfi yok en azından. Gökçek takımından kurtulunmuşken bu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ne farkı var şimdi bu takımdan ? Şöyle küçük bir araştırmayla bu takımın tam 27 tane sponsoru var ki bunlar hep Belediye yakını firmalar.
 Neydi bize dayatılan ? Zor şartlar,maddi imkansızlıklar ama pozitif futbol. Harika! Bu takım değil mi şimdi 34 yaşındaki Taner Gülleriye 1.6m Euro parayı nakit sayan keza birde Adriano vardı 1.3m Euro trink para. Her sezon birileri geliyor,birileri gidiyor. E be kardeşim Denizlispor,Antalyaspor bunların ne günahı var. Seyircileri var pardon. Seyircimiz olsa biz harikayız diyorlar ya hep.
  Skor taraftarlığı işte,Abdullah Avcı ve takımı 3 büyüklerden puan çalıyor,e o zaman ne,iyi hoca,pozitif futbol. Bırakın ya. Bir de her puan çaldığı maç sonrası "Bu takımı Türkiye Fark Etsin" lafı var Abdullah efendinin. Lan o zaman ne suçu var Rızanın,Fatih Terim çakması diye dalga geçilen Hikmet Karaman'ın ? Onları niye takdir etmiyoruz ? 
  Yaşanılan bir maçtan bahsedelim. Beşiktaş Taraftarının tepkisi hep dikkat çeker kendisine çünkü. Geçen seneki maç,kapalı üstteyim bir şekilde çıkmışım üste.Topun hatta insanın olmadığı yerde sakatlıklar,oyuncularla tartışmalar,topu dışarı atmamalar. Daha neler neler,benim gibi sakin bir insanı bile tribünde çıldırtmayı başardılar. Neymiş Beşiktaş taraftarı hakaret ediyormuş. 90 dakika takımın yerden kalkmazsa,"Abdullah Avcı Yere Yatsana" sözünü hakettin demektir. Aksine klübede ettiğin küfürler,ani ve gereksiz çıkışların onlar ne olacak ? Biz birde "Cimbomun uşağı" diyorduk kendisine Allahtan bir son saniye golü attı Galatasaray'a,uşaklıktan kurtuldum diyordur. Diyor zaten röportajlarda.Neymiş efendim,oğlu Beşiktaş altyapısındaymış. Asi Ruh belgeselini birlikte izlemişler. Maç sonrası oğlu ağlayarak,"Beşiktaşlılar sana niye küfretti ? " demiş. Falan filan. Şampiyon olduğumuz sene yerden kalkma,geçen sene aynı şekilde. E nerede pozitif futbol kardeşim ? İddia ediyorum,3 büyüklere yenilmediği her maçta takımı yerden kalkmıyor işte.
  Sinirlenip kontrolü kaybetmeden bağlıyorum hemen,Ersun Yanalın beğenmediğim ekolünün aynısı. Orta sahada taktik faul(rakip atağa çıkarken) ile başlayan kötü ekolün,zaman çalma huylarıyla çok daha kötü bir temsilcisi. Medyadaki adamları sayesinde her maç öncesi taraftarla ilgili şeyler söylüyor. Tepkilerin gereksizliği ile ilgili,yine aynı şey olacak ve "Pozitif Futbol" unu göreceğiz Avcı'nın. Eklemeden geçemeyeceğim,Asi Ruh belgeselini oğluyla izlerken dikkat etmemiş sanırım,ne diyor "İyi insan olmadan,iyi Beşiktaşlı olunmaz."

Video   Not:Videoda ise arkadaşın Beyefendiliğini görebilirsiniz.


  
  

2 yorum:

  1. aga sen buraya bu yazı yazdığından beri adamlar feci top oynuyolar. iskender ile birahim akın'ın uyumu takımları bir bir diziyor:)

    YanıtlaSil
  2. kin kusmuşsun başka bi şey değil.

    YanıtlaSil