14 Ağustos 2010 Cumartesi

Özkaynak Gelenek,Özkaynak Gelecek.

NECİP UYSAL
  Özkaynaktan bahsetmişken konuşulacak o kadar çok nokta var ama Necip yazısında daha çok oyuncudan,genç kartaldan bahsetmek istiyorum.
Yaklaşık 12 yaşından bu yana Necip(19) Beşiktaş altyapısının havasını solumuş.Şoför bir babanın ve ev hanımı bir annenin en küçük oğlu.Bayrampaşa-Fulya-Nevzat Demir bütün parkurlarda koşmuş,U18 den Ümit Milli Takıma ordan Milli Takıma seçilme başarısı göstermiştir.Son maçtaki kadroya alınmama sebebini bir çırpıda söyleyelim,Beşiktaş altyapısından yetişmesi.


  Paf takımından gelen son oyunculardan biri olan Necip,ilk kez Ertuğrul Sağlam döneminde A takım yolunu tuttu.A takım yolunu tuttuktan sonra Beşiktaş semalarındaki ilk hedefi eğitimi,okulu oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Büro Yönetiminde Burslu olarak okuyor. Besyo yu seçmemesinin sebebide Burslu okurken okul takımında da oynaması ki 2 sene önce şampiyon olmuştu Bahçeşehir.Fazla üzün sürmedi A takım macerası,Mustafa Denizli gelince sadece 2 hafta daha A takımla çalıştı ve tekrar Paf takıma gönderildi. Mustafa Denizli Genç oyuncunun güçlenmesi için aldığı bu kararı,Necip e izah etmiş ve karakteri başkalarına benzemeyen genç bu karara saygı duymuş ve çalışmalarını daha fazla seviyede devam ettirmiş.

  6+2 Gençlerin önünü kapatıyor diye biz reel-sanal bağırırken 6+2+2 çok garip oldu.Ernst-Fink gibi bir 2linin arkasında uzun süre yedek bekledi,kadro şansıda bulamadı.Bu sene bu farklı olsun,Necip kaleciden sonra ilk 11 formasını alsın diye yazıyorum aslında bunları.Biraz oyun stilinden bahsedelim.Benzetmeyi çok seviyoruz ya,Messi Serdar,Lampard Necip,Pirlo İnceman. Kimi benzetsek durumu çok kötü oldu o yüzden Lamparda benzetmek kıyaslamak gibi bir hata yapmayacağım.Yandaki resmin aslında bir önemi var çünkü Necip,Tslde oynayan en iyi yabancı olarak Ernst ismini veriyor.Ön libero oynadığı dönemlerde,top kapma yetenekleri Aurelio meziyetlerini andırıyor bunu inkar edemem.Top ayağına Aureliodan daha çok yakışıyor o kesin.Fiziği geçen sezona göre bu sezon daha iyi.Kısa-Uzun pas isabet oranı mükemmele yakın.
  Bu tip klasiklerin dışında benim daha çok dikkati çeken,nasıl bu çocuk oynamıyor dedirten bir özellik var. Karar alma yetisi. Topu ayağına alırken kararını vermiş oluyor ve gerçekten korkusuzca onu uyguluyor. Serdar-Holosko-Uğur İnceman bu eksikliği en çok farkettiğin insanlar bu döneme kadar.Ernst-Bobo ve Fink 3 lüsü bu döneme kadar sırıtmadılar bu konuda.Okuduğum bir yorum aklıma geliyorda,saçını 3 numaraya vurdur,sırtına ver 6 numarayı,koy west ham ortasahasına sırıtmaz.
  E peki bu çocuğun ayağı top yapıyor,oyun zekası,futbol bilgiside yerinde,e yerinde olmayan hiç bir şey yok mu ? Var.Agresiflik güzel bir şeydir,basan,ısıran topçuları severiz biz.Necip bu noktada biraz fazla kalıyor çünkü faul yapmasını bilmiyor.Orta saha oyuncusunun faul yapmayı bilmemek gibi bir lüksü olamaz.Bakın Necip'in yaptığı faullere istisnasız bütün faulleri sarı kartlık.
  Serdar Özkan bu forma altında 6-7 sene önce nasıl heyecanlandırdıysa bizleri aynı heyecan Necip içinde geçerli. Bu çocuk Serdar'ın hatalarına kesinlikle düşmeyecektir. Ernst-Guti gibi isimlerle çalışıyor olması en büyük avantajı olsa gerek.Defansif yönü,Ofansif yönü,Passer olma yeteneklerini hepsini geliştirebilir. 91 doğumlu bir oyuncunun bunu yapabilecek zamanıda var. Buca maçından itibaren umarım düzenli bir 11 oyuncusu olursun Necip. Çok akıllı ve efendisin,hep böyle kal. 

Ernst ve Gutinin burnunun dibinde ayrılma :)
  


1 yorum: