7 Şubat 2010 Pazar

Derrick Rose


2008 NBA draft yapılmadan önce iki takım ve iki isim vardı manşetlerde; Rose ve Beasley. 1. sıradan seçme hakkına sahip Chicago Bulls'un Derrick Rose ve Michael Beasley arasında bir seçim yapması bekleniyordu. Diğer takım, yani Miami Heat 2.sıradan seçme hakkına sahipti ve bütün stratejisini Chicago'nun seçimine göre şekillendiriyordu. Chicago doğumlu Rose'un Chicago'nun Beasley'i seçmesi ihtimalinde Miami'nin Rose'u seçeceği ve Rose'un Wade ile birlikte çok iyi bir ikili olabileceği konuşuluyordu. Bütün söylentiler Chicago'nun 1. sıradan Memphis Tiger üniversitesinden Derrick Rose'u seçmesiyle sona erdi. Lise yıllarını doğup, büyüdüğü Chicago'da geçiren Rose, üniversite için NBA oyuncu verme istatistiği açısından azımsanmayacak rakamlara sahip olan ve Penny Hardaway ve Rod Stricland gibi isimleri referans olarak sunan Memphis Tiger'ı seçti. Orada geçirdiği başarılı dönemlerin ardından 2008 yılında Chicago takımı adına NBA'e adım attı. Oyun tarzı tıpkı belki de bir zamanlar beraber oynama ihtimalleri bulunan Dwyane Wade'e benzetiliyordu. NBA'deki ilk sezonunda 17 sayı,6 asist,4 ribaund ortalamalarını tutturdu ve yılın çaylağı seçildi.

Liderliği ve istatistikleriyle ondan beklentiler bu sezon biraz daha arttı. Korkusuz oyunu, crossover'ları, sıçraması, deliciliği, soğukkanlılığı Rose'un basketbolu'nun en belirgin özellikleri. Bu sezon şutlarınıda biraz daha geliştirmesi sayesinde sayı ortalamasını artırdı ve takımın yükünü çekmeye başladı. Geçen sezona oranla daha çok sorumluluk alıyor. Şu anda NBA'de driplingleri, slalomlarıyla potaya direk giden en etkili 3 isimden biri kendisi. Söylentilere göre zıpladığında pota çenesinin altına geliyormuş. Potaya her smaç yaptığında, içinde gülmesine engel olan ve hep bir somurtkanlığa sebep olan hisleri kusuyor adeta. Yaptığı smaçlarla herkesin dikkatini üstüne topladı ve bu sene hakederek NBA ALL-STAR'a seçildi. Jordan'dan sonra Chicagoya gelen en özel oyuncu bu adam. Etrafına bir kaç yetenekli ve yardımcı oyuncu konulduğu takdirde direk şampiyonluğa oynar Chicago. Rose'da çok büyük bir potansiyel var fakat kendisi geliştirmesi gereken alanlar da bir hayli fazla. Özellikle şutunu geliştirdiği takdirde NBA'de önümüzdeki sezonlarda LeBron ve Kobe kadar ismi anılacak bir basketbolcu. Benim, daha doğrusu Chicago'ya gönül veren herkesin ondan beklentisi çok büyük. Umarım bu beklentilerin altında kalmaz, çünkü NBA'de beni heyecanlandıran, gece gece maçları izlememe sebep olan birkaç isimden birisi.

1 yorum:

  1. Çağlar Yılmaz22 Mart 2010 21:53

    kardeşimiz Derrick ROSE 4 EKİM 1988 doğumlu.Bir çoğumuzdan küçük!!!Bizim jenerasyon geldi de geçiyor.90 doğumlu JOHN WALL var sırada.
    Madem Rose seversin,seneye sana 'JOHN WALL' gelsin.Tarzları aynı 200 metre uçabilen,hızlı,delici...Hazır "Marc Madness" da varken.Haftasonu Sweet 16'de Wall'ı canlı izle.
    Bu arada Kentucky üniversitesini NBA'e koysan Minnesota'dan daha fazla maç kazanır=)

    YanıtlaSil