26 Şubat 2010 Cuma

Son İstansyon, Lütfen Trenden İniniz..


Olayları yanlış yerlere çekmeye gerek yok.Penaltı verilmedi, hakem hatalıydı, kötü günümüzdeydik gibi bahanelerin arkasına sığınmaktan asıl gerçeğin ne olduğunu unutur olduk. Farklı sonlar beklemek gerçeklikten uzaklaşmak olurdu. Tabi ki futbolda herşey var, iki takım da turu atlayabilirdi fakat daha ilerisi için tünelin sonunda ışık gözükmüyordu. Transfer döneminde takıma forvet almayarak riske girenler, takım avaz avaz defans diye bağırırken biz ara transfer döneminde transfer yapmayız diyen yöneticiler bu skorlara ne kadar şaşırıyorsa bizim de o kadar şaşırmamız lazım. Öyle çirkin bir futbol ortamımız oluşmuş ki Galatasaray taraftarları Fenerbahçenin yediği gole sevinir olmuş çünkü biz elendik siz de elenin anlayışıyla aslında biz çok da başarısız değiliz bakın sizde elendiniz demek bir nebze de olsun rahatlatıcaktı takım taraftarlarını. Fenerbahçe içinde durum aynen böyledir. Avrupa kupalarında önceleri mayıs aylarını görürdük ardından nisan, mart derken artık şubat ayında elenir hale geldik. Trenler iki takım içinde kaçtı, başka bir trene binme vakti geldi. Yolculuklar kısa sürmeye başladı. Düşmanlık duygusunun içine işlediği futbol ortamımız, mentalite yoksunu futbolcu ve yöneticlerin olduğu bir arenada daha iyisini beklemek hayalperestlik olurdu. Caner kardeşimizin o pozisyonda faul yapılmayacağını bilmemesi ya da sevgili Daum'un maçın 75. dakikasında 1-0 öndeyken turu geçmiş gibi sevinmesi bizim karakterimizi ve zeka yapımızı ve mentalitemizi çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Aslında ne yaparsak kendimiz yapıyoruz. Birbirmimize kötü örnek oluyoruz, birbirmizin kuyusunu kazyıoruz. İki takımın da birbirine yaptığı kötülüğü ne Lille takımı ne de Atl.Madrid takımı yaptı bugüne kadar. Yani Türk'ün Türk'ten başka öz düşmanı yok. Düşmanlığı anlarım gerçe bütün liglerde benzer hikayeler vardır ama kendinizi geliştirmek istiyorsanız düşmanınız da iyi olacak. Hikaye şöyledir: cehenneme bir tur düzenlenir, her milletin adı yazılı hücrelerin içinde bir kazan ve kazanda kaynar zift bulunmaktadır. İçinde insanlar kaynıyor ve kazanların başında elinde sopa bulunan bir zebani kazan'dan kaçmak isteyenlere vuruyor. İnsalar o milletin günahlarıymış. Kaçmak istiyolar fakat zebani bırakmıyormuş. Lakin Türklerin başında zebani yokmuş çünkü çıkmak isteyenleri altakiler aşağı çekiyormuş.. Kıssadan hisse..

3 yorum:

  1. çok iyi hatırlıyorum porto'nun bir şampiyonlar ligi maçında bütün taraftar ayağa kalktıbirden gol olmadan.meğersem aynı zamanda şampiyonlar ligi maçı olan benfika gol atmış.belki bir italya ingiltire ispanya liginde de liverpool elendi diye sevinen bire manchester lı olabilir ama tabi yarı finale en az 2 ingiliz takımı çıktığı için ordaki sevinç sadece bir dalga konusu.kısaca biz salağız.türkiye'nin 3 büyükleri sadece gölge yapıyorlar.120 milyon euroluk 30 milyon taraftarı olan fenerbahçe 90 milyon euroluk şampiyonluk nedir bilmeyen en fazla 1 2 milyon taraftarı olan lille maçında skora yatıyor,arda elano keita lı gs, a.madridin kadrosu iyi diyor.futbolu futbolu bilen değil iş adamları yönettiği sürece anca borsa da değerimiz artar.o kadar küçüğüz ki bize yenilen avrupa takımlarına en fazla pendik etkisi yaratabilirz.daha da uefa ya gitmeyelim

    YanıtlaSil
  2. Öyle deme kağıt üstünde favoriyiz.İyi kura çektik.İyi kura çekmeye devam edicez..

    YanıtlaSil
  3. o kağıdı bi bulsam zaten.sürekli onun üstünde favoriyiz ,ekonomimiz iyi, halk mutlu vs. ama allah'ın önceden kaleme almış olduğu ''the kader''de durum farklı.

    YanıtlaSil