19 Mayıs 2010 Çarşamba

Aziz Yıldırım ve 19 MAYIS


İsimleri içinde geçen spor sözcüğüne sahip olan ülkenin güzide kulüpleri aynı zamanda o ülkede gerçekleşen bütün spor olaylarının namusudur da. Uzun zamandır eleştirilen ve daha da çok uzun süre eleştirilecek olan spor kültürümüz ve kulüplerimizden bazıları ancak bu kadar saçmalayabilirler di böylesine anlamlı bir günde. İsim vermek gerekirse Fenerbahçe Spor Kulübü ve başkanın 19 Mayıs'ın sabahında yaptığı basın açıklaması ve açıklamaya reaksiyon gösteren kişi ve kuruluşlar öyle gözüküyorki günün anlam ve önemi kavrayamamış durumdalar. Bütün yanlışları ve aksaklıkları koca bir kulübe mal etmek çok doğru olmayacaktır belki. Lakin belirtmek gerekir ki hiç bir zaman sahip olamadıkları kurumsal yapı yüzünden bu kulüplerin başında duran kişiler mensubu olduğu kulübün ve sporun önüne geçmeye başlamıştır. Sahip olduğumuz politik yapıdaki parti bazlı değilde lider bazlı siyassetin yapılması ne yazık ki spora da sıçradı. Bugün bir Aziz Yıldırım ismi Fenerbahçe isminde önce anılıyorsa yanlışı herkes de aramak lazım. Gelen tepkiler çerçevesinde açık bir şekilde gözüküyor ki ülkeye hatrı sayılır hizmetleri olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ve başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı hataları dış dünyada arayan ve psikolojide karakter bozukluğu olarak adlandırılan hareketleriyle düşman kazanmaya ve sevilmemeyenler listesinin başında olmaya devam ediyor.

Mahallenin kafi yetenekte, zengin bir o kadar da ukala ve uyuz tipleri vardır hani. Kendi aramızda yapılan maçlarda oynatmayı istemediğimiz fakat sahip olduğu ağırlık yüzünden bir türlü başımızdan atamadığımız..Bu tiplerin bazen bizi futboldan, spordan soğuttuğu doğrudur fakat unutulmamalıdır ki futbol sevgimizin nedeni mahallenin en yakışıklısına ve zengine bile sahada tekme atma şansı tanıyabilmesidir.

Kulüplerin ve kişilerin gençliğe ve spora armağan edilen günde sahip oldukları spor kültürüyle örnek olduklarını sanarak bayramı kutlar gibi yapmaları içinde bulunduğumuz buhranın en açık göstergesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder